Кадър RUPTLY Призивите за отстраняването на президента се разпространиха бързо в

...
Кадър RUPTLY Призивите за отстраняването на президента се разпространиха бързо в
Коментари Харесай

Предложение за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп

Кадър RUPTLY

 

Призивите за отстраняването на президента се разпространиха бързо в обществените медии

 

Безпрецедентни вълнения през днешния ден във Вашингтон. Споменава се и за жертви. Ето какво се знае до този миг:

Илхан Омар от Камарата на представителите на американския Конгрес от Минесота, съобщи, че приготвя предложение за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп, откакто навалица от негови последователи нахлу в Капитолия във Вашингтон в сряда, заяви Ройтерс и Нова тв. 

" Ние не можем да му позволим да остане на поста, става въпрос за запазването на нашата република и ние би трябвало да осъществим клетвата си ", написа демократката в Туитър, макар че до края на мандата на Тръмп остават едвам две седмици.

Призивите за импийчмънт на президента се разпространиха бързо в обществените медии - от конгресмени-демократи и коментатори до някои от републиканците.

Бившият шеф на връзките на Белия дом при Тръмп Антъни Скарамучи е декларирал пред Ройтерс, че Доналд Тръмп и определените публични представители би трябвало да получат избор на съмнение и да бъдат отстранени от постовете.

" Те навредиха на нашия престиж в интернационалната общественост и в този момент заплашват метода ни на живот ", споделя той.

Джей Тимънс, президент и изпълнителен шеф на Националната асоциация на индустриалците - една от огромните американски бизнес организации - прикани формалните управляващи да обмислят отстраняването на Тръмп от поста.

Според Тимънс Тръмп " провокира принуждение в опит да резервира властта си и всеки определен водач, който го пази, нарушава клетвата си пред конституцията и отхвърля демокрацията в интерес на анархията. Вицепрезидентът Пенс, който беше евакуиран от Капитолия, би трябвало съществено да обмисли да работи с държавното управление за използване на 25-ата корекция за опазване на демокрацията ".

Двайсет и петата корекция на конституцията на Съединени американски щати дефинира случаите, при които вицепрезидентът поема поста на президент.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР